1745.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
2 dkg só,
15 dkg porcukor,
1/2 liter langyos tej,
30 dkg vaj vagy margarin,
6 dkg élesztő,
20 dkg mazsola,
50 dkg gorombára vágott dió,
30 dkg kis kockára vágott,
cukrozott narancshéj,
1 citrom reszelt héja,
2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el az élesztőt a langyos
tejben 4-5 dkg cukorral. A margarint a liszttel morzsoljuk el, majd adjuk hozzá
a tejben felolvasztott élesztőt, a porcukrot, a sót és dolgozzuk el simára.
Negyedórai pihentetés után dolgozzuk bele a tésztába a mazsolát, a diót, a
cukrozott narancshéjat, a lereszelt citromhéjat, és a vaníliáscukrot. Ezután osszuk
fél kilós darabokra és sodorjunk belőle 20 centis rudakat, amiket kissé lapítsunk
le. Kelesszük egy órát meleg helyen, majd 180 fokon fél óráig süssük. Sütés
után forró vajjal bőven kenjük le, és vaníliás cukorral vastagon szórjuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése