1737.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg zabpehely,
40 dkg kimagozott meggy,
4 tojás,
4 dl tej,
10 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 evőkanál korpás liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
a tetejére:
meggyszörp.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a tejet a zabpehelyre, és 10
percre tegyük félre. Keverjük a tojássárgákat a cukorral fehéredésig, majd
adjuk hozzá a fűszereket, és 8 dkg olvasztott, de már nem meleg margarinnal keverjük
egynemű masszává. Az áztatott zabpelyhet óvatosan keverjük össze a margarinos
tojásmasszával és a tojásfehérjék keményre vert habjával, majd ugyancsak
óvatosan forgassuk bele a közben megmosott, lecsurgatott, kimagozott meggyet. Kenjünk
ki egy pudingformát a megmaradt margarinnal vastagon, hintsük meg a korpás
liszttel, és a puding anyagát simítsuk bele. Tegyünk előmelegített, forró
sütőbe egy háromujjnyi vízzel telt tepsit, amibe állítsuk bele a megtöltött
pudingformát. Erős lángon addig gőzöljük, amíg a pudingba beleszúrt hurkapálca
száraz marad. A megfőtt pudingot borítsuk egy tálra, vágjuk négy cikkre, és még
forrón tálaljuk. Meggyszörppel is meglocsolhatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése