1752.
HOZZÁVALÓK:
1 nagy gerezd fokhagyma,
1 dl sör,
2 dl fehérbor,
1 kávéskanál citromlé,
40 dkg ementáli sajt,
2 cl konyak,
1 evőkanál étkezési keményítő,
só, bors, pirospaprika,
reszelt szerecsendió.
ELKÉSZÍTÉS:
A hibátlan zománcú, vagy
rozsdamentes főzőfazekat dörzsöljük be jól fokhagymával, öntsük bele a bort, a
sört, és lassú tűzön melegítsük. Amikor felforrósodik, adjuk hozzá a citromlét,
a reszelt sajtot, és addig kevergessük, amíg a sajt teljesen elolvad. Tegyük
hozzá a konyakban elkevert étkezési keményítőt, és kb. két percig főzzük
együtt. Közben folyamatosan kevergessük és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaláskor a tetejét szórjuk meg pirospaprikával. Sonkakockákat, karikára
vágott, virslit és kiflit kínáljunk hozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése