Ads 468x60px

Pages

Hollandtorta

1756.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
8 dkg zsír,
15 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 citrom lereszelt héja,
citromlé,
kevés tej,
a krémhez:
5 dl tej,
4 púpozott evőkanál liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,
a díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, és süssünk belőle három lapot. A krémhez a tejből a liszttel, a cukorral és a vaníliáscukorral főzzünk pépet, és állandóan kevergetés mellett hűtsük ki. Keverjük habosra a vajat a cukorral, és adjuk hozzá a kihűlt pépet. Osszuk két részre, az egyik felébe tegyük bele a kakaót, a másik felébe csepegtessünk citromlevet. Az első lapot a kakaós, a második lapot a fehér krémmel kenjük meg. Borítsuk be a harmadik lappal, és a tortabevonó csokoládéval vonjuk be. A torta tetejét tejszínhabbal díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése