1758.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg mazsola,
1,5 dl rum,
8 tojás,
25 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
a krémhez:
4 tojás,
25 dkg cukor,
30 dkg vaj,
1/2 rúd vanília,
a díszítéshez:
vágott mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk a mazsolát a rumban egy
napig. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a beáztatott a
mazsolát (a levét tegyük félre), és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kikent
tortasütőben, közepes hőmérsékleten süssük meg. A krémhez keverjük ki gőz
felett habverővel a tojásokat a cukorral, a vajjal és a vaníliával. Addig
főzzük, amíg kocsonyaszerűen lepotyog a habverőről, majd tegyük félre hűlni.
Amikor kihűlt, fakanállal keverjük szép sárgára. A tésztát vágjuk két lapra, a
mazsola levével locsoljuk meg, és töltsük meg a krém kétharmad részével. A
maradék krémmel kívülről vonjuk be, majd pirított, vágott mandulával szórjuk
meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése