Ads 468x60px

Pages

Örménytorta

1757.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
15 dkg porcukor,
14 dkg őrölt dió,
2 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál erős feketekávé,
10 dkg pörkölt dió,
a mázhoz:
10 dkg cukor,
3 dkg kakaó,
3 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához verjük kemény habbá a tojásfehérjét a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, óvatosan keverjük bele az őrölt diót, a lisztet és a sütőport. Kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kis lángon 20-25 perc alatt süssük meg. A krémhez keverjük habosra a margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a kávéval. Az egész diószemeket serpenyőben szárazon pirítsuk meg, majd sodrófával hengereljük apró darabokra, és adjuk a kihűlt krémhez. A krémet kenjük a kihűlt tésztára, majd vonjuk be a hozzávalókból elkészített csokimázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése