1760.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
58 dkg liszt
32 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojássárgája
1/2 citrom lereszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál víz
a töltelékhez:
5 tojásfehérje
150 ml víz
40 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
a mázhoz:
5 tábla étcsokoládé,
7 evőkanál napraforgó olaj.
a kép forrása: csokoládévilág
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk omlós tésztát a
hozzávalókból, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára. Ezután nyújtsuk ki 3-4 mm
vastagságúra és kör alakú szaggatóval szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsiben
180 fokon süssük világos sárgára, majd hűtsük ki. Közben a vizet a cukorral forraljuk
fel, kicsit hűtsük le, de még melegen adjuk a citromlével ízesített
tojásfehérjéhez, amit gőz felett verjünk kemény habbá. Egy-egy kihűlt
tésztakorongra nyomózsák segítségével formázzunk habot, és fedjük le egy másik
koronggal. Olvasszuk fel a csokit, keverjük hozzá a napraforgó olajat, hogy
hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne
legyen csíkos a mázunk. Egyenként mártsuk bele a sütiket. Kb. 30-40 darab lesz
belőle, a szaggató méretétől függően.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése