Ads 468x60px

Pages

Szolnoki habos ischler

1760.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
58 dkg liszt
32 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojássárgája
1/2 citrom lereszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál víz
a töltelékhez:
5 tojásfehérje
150 ml víz
40 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
a mázhoz:
5 tábla étcsokoládé,
7 evőkanál napraforgó olaj.

a kép forrása: csokoládévilág


ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk omlós tésztát a hozzávalókból, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára. Ezután nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük világos sárgára, majd hűtsük ki. Közben a vizet a cukorral forraljuk fel, kicsit hűtsük le, de még melegen adjuk a citromlével ízesített tojásfehérjéhez, amit gőz felett verjünk kemény habbá. Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével formázzunk habot, és fedjük le egy másik koronggal. Olvasszuk fel a csokit, keverjük hozzá a napraforgó olajat, hogy hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne legyen csíkos a mázunk. Egyenként mártsuk bele a sütiket. Kb. 30-40 darab lesz belőle, a szaggató méretétől függően.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése