1767.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
33 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
vaníliáscukor,
lereszelt citromhéj.
a töltelékhez:
50 dkg túró,
4 dl tejszín,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
csipetnyi vaníliáscukor,
10 dkg mazsola,
2 dkg zselatin.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a hozzávalókból sárga
linzertésztát, melyből formázzunk három kerek lapot, majd süssük meg és hűtsük ki.
Közben a túróból készítsük el a tölteléket, amihez törjük át a túrót, adjuk hozzá
a vajat, és keverjük habosra. Tegyük bele a mazsolát, a vaníliáscukrot és a
tejszínhabot, amibe előzetesen belekevertük a langyos vízben oldott zselatint.
A lapok közé úgy töltsük a tölteléket, hogy egy szétnyitható tortaformába
tesszük. Hűtőszekrényben dermesszük meg a tortát, ezután szeleteljük, és
cukrozott tejszínhabbal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése