Ads 468x60px

Pages

Angol fánk

1769.
HOZZÁVALÓK:
1 dl langyos tej,
30 dkg liszt,
2,5 dkg friss élesztő,
2 evőkanál cukor,
8 dkg vaj,
2 tojás,
1/2 dl tejszín,
1 evőkanál méz,
olaj és liszt a sütéshez,
1 tojás a kenéshez,
kevés só.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a langyos tejben az élesztőt, fedjük le, és 15 percig pihentessük. Mély tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a darabkákra tördelt vajat és egy késhegynyi sót, amíg kásás tésztát kapunk. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a tejszínnel, és a mézzel, adjuk hozzá az élesztőt, majd a kásás tésztát. Gyúrjuk össze a tésztát, és lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtsuk ki. Szaggassunk belőle kb. 6 cm átmérőjű köröket. Tegyük kiolajozott tepsibe, kenjük meg tojással, és forró sütőben süssük aranybarnára. Langyosra hűtve tálaljuk, dzsemet vagy tejszínhabot kínálhatunk mellé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése