1776.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg túró,
70 dkg sárgabarack,
10 dkg búzadara,
2 dkg vaj,
2 dkg mandulaforgács,
5 dkg margarin,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
1 citrom leve és lereszelt héja,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások
sárgáját a cukorral, és a vaníliáscukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá a
szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és lereszelt héját. Tegyük
bele a csipetnyi sót, és az egészet alaposan keverjük ki. Verjük kemény habbá a
tojások fehérjét, és forgassuk bele a masszába. A kimagozott sárgabarackokat kevés
cukros vízben pároljuk meg, majd a vízből kiszedve húzzuk le a héját. Egy
tűzálló tálat kenjünk ki margarinnal, a massza felét simítsuk bele, fektessük rá
a fél barackok háromnegyedét, locsoljuk meg a maradék cukros pároló lével, és fedjük
be a maradék túrókrémmel. A tetejét rakjuk ki a megmaradt barackkal, szórjuk meg
mandulaforgáccsal, morzsoljuk rá a vajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 50
perc alatt süssük meg. Miután kihűlt, szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése