1791.
HOZZÁVALÓK:
8 dkg vaj,
18 dkg porcukor,
+ 2 dkg porcukor a habhoz,
2 tojás,
2 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg féldarás liszt,
cseresznye,
5 dkg dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, a
porcukorral és a tojássárgákkal. Folytonos keverés közben adjuk hozzá a forró
tejet és a vaníliáscukrot. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, szórjunk bele
2 dkg porcukrot, és még egy ideig verjük tovább. A sütőporral elkevert lisztet
a habbal együtt óvatosan keverjük a sárgájához és simítsuk a tésztát kikent,
kilisztezett tepsire. Rakjuk rá a kimagozott cseresznyét, hintsük meg apróra
vágott dióval és előmelegített sütőben, lassan süssük meg. Kihűlés után vágjuk szeletekre
és ízlés szerint cukrozzuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése