Ads 468x60px

Pages

Cseresznyés kalács dióval

1791.
HOZZÁVALÓK:
8 dkg vaj,
18 dkg porcukor,
+ 2 dkg porcukor a habhoz,
2 tojás,
2 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg féldarás liszt,
cseresznye,
5 dkg dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, a porcukorral és a tojássárgákkal. Folytonos keverés közben adjuk hozzá a forró tejet és a vaníliáscukrot. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, szórjunk bele 2 dkg porcukrot, és még egy ideig verjük tovább. A sütőporral elkevert lisztet a habbal együtt óvatosan keverjük a sárgájához és simítsuk a tésztát kikent, kilisztezett tepsire. Rakjuk rá a kimagozott cseresznyét, hintsük meg apróra vágott dióval és előmelegített sütőben, lassan süssük meg. Kihűlés után vágjuk szeletekre és ízlés szerint cukrozzuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése