1783.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
10 dkg főző- vagy étcsokoládé,
1 csomag ötlapos, száraz
piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap, esetleg
közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény),
3 dl tejszín,
2 tojás,
6-8 dkg porcukor,
csipetnyi só,
5 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Tördeljük össze a száraz piskótát.
Locsoljuk rá apránként a tejszínt, időnként forgassuk át, hogy mindenütt
megázzon. Közben reszeljük le a csokoládét, keverjük hozzá a tojássárgáját, a
sót és a tejszínes piskótát. Végül keverjük bele a tojásfehérjékből vert kemény
habot, és halmozzuk a réteslap szélére egy csíkban, majd lazán csavarjuk össze.
A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben süssük
szép pirosra. Csak hidegen szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése