Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés krémes

1794.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 evőkanál liszt,
6 evőkanál porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg margarin,
2 evőkanál kakaópor,
a krémhez:
1 csomag pudingpor,
3 dl tej,
20 dkg margarin,
50 dkg gesztenyemassza,
2 evőkanál rum,
15 dkg porcukor,
a habhoz:
1 evőkanál porcukor
5 dl habtejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Keverjük habosra a tojások sárgáját a porcukorral, majd adjuk hozzá a megolvasztott, de már nem meleg margarint és ezután is keverjük el alaposan az egészet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a keserű kakaóporral, majd egyharmadát szitáljuk a tojásos masszára, a felvert tojáshab egyharmadát is kanalazzuk a masszára. Óvatosan fakanállal forgassuk össze. A maradék kakaós lisztet és a tojáshabot is ugyanígy, két részletben adjuk hozzá. Kenjünk és lisztezzünk ki egy kb. 30 x 30 cm-es tepsit, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük meg.
A krém elkészítéséhez 10 dkg porcukorral főzzük sűrű krémmé a pudingport a tejben. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint keverjük habosra, a maradék porcukorral. Kisebb adagokban adjuk hozzá az átnyomott gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot és a rumot. A krémet keverjük simára, majd egyenletesen kenjük a tésztára. Verjük kemény habbá a porcukrot a tejszínnel, majd simítsuk a gesztenyekrém tetejére. Néhány órát, vagy akár egy egész éjszaka hagyjuk állni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A tetejét kakaóporral díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése