1797.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
10 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál citromlé,
6 evőkanál narancslé,
10 dkg kókuszreszelék,
10 dkg kandírozott meggy vagy
meggybefőtt.
a díszítéshez:
1 csomag vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a vajat a
porcukorral, a vaníliáscukorral, a tojásokkal, a liszttel, a sütőporral, a citrom-
és a narancslével. A tésztába óvatosan keverjük bele a kókuszreszeléket és a
meggyet. Öntsük kivajazott formába. A
vaníliaízű porcukorból 3-4 teáskanál víz segítségével készítsünk cukormázat, és
ezzel díszítsük a kuglófot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése