Ads 468x60px

Pages

Mandulás rizskalács

1792.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg rizsliszt,
4 evőkanál tej,
20 dkg cukor,
4 tojás,
1 dkg élesztő,
5 dkg darált mandula,
csipetnyi só,
fél citrom lereszelt héja,
5 dkg + a tepsi kikenéséhez 3 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük rá a tejet a rizslisztre. 1/2 dl langyos vízben morzsoljuk el az élesztőt, majd adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot, és langyos helyen futtassuk fel. Mély tálban gyúrjuk össze a lisztet, a vajat, az egész tojásokat, a maradék cukrot, a sót és a lereszelt citromhéjat meg a felfutott élesztőt, majd a darált mandulát is hozzáadva alaposan dolgozzuk ki a tésztát. Töltsük a masszát vajjal kikent hosszúkás tepsibe, fél óráig pihentetve, előmelegített, forró sütőben süssük szép pirosra. Még forrón borítsuk deszkára, és csak ha kihűlt, akkor szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése