Ads 468x60px

Pages

Dunántúli édes krumplis rétes

1809.
HOZZÁVALÓK:
1 kg krumpli,
6 tojás,
8 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
10 dkg mandula,
1 citrom,
3 evőkanál zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
Állítsuk össze a rétestésztát, a recept elkészítéséhez 2 csomagnyi, azaz nagyjából 40 dkg réteslapot kell készítenünk, a megadott Rézi néni szakácskönyvéből származó rétestészta receptből ennél több jön ki.
Törjük át szitán a sós vízben megfőzött burgonyát, majd adjuk hozzá a vajat, a porcukrot, a tojássárgákat, a darált mandulát, reszelt citromhéjat és ízesítsük szűrt citromlével. Végül keverjük bele a felvert tojáshabot is. A réteslapot hintsük meg bőven zsemlemorzsával, hogy a fölösleges nedvességet beszívja. A burgonyás keverékkel töltsük meg a rétest, tekerjük fel, és vajjal megkenve süssük meg. Porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése