Ads 468x60px

Pages

Kókuszkenyér

1800.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
2 tojás,
5 cl rum,
10 dkg mazsolaszőlő,
15 dkg kókuszreszelék,
3 dl tej,
1 dkg élesztő,
16 dkg liszt,
2 tojássárgája,
sárgabarackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk sűrű krémet 2,5 dkg lisztből 7 dkg cukorral, 2 tojássárgájával és 1 dl tejjel vízgőzön habverővel való állandó keverés közben. Szitáljuk a lisztet egy mély keverőtálba, adjuk hozzá a szobahőmérsékletűre olvadt vajat, a maradék cukrot, az egész tojásokat, a rumos mazsolaszőlőt, a kókuszreszeléket, és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Gyúrjunk jól formálható tésztát, és töltsük kivajazott, papírral bélelt gerincformákba, 160-180 fokos sütőben szúrópróbáig süssük. Miután kisült a kókuszkenyér, borítsuk rácsra, húzzuk l róla a papírt. Kókuszreszelékkel megszórva hagyjuk kihűlni. Sárgabarackízzel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése