1799.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg étcsokoládé,
4-5 evőkanál kakaópor,
15 dkg kókusz reszelék,
15 dkg háztartási keksz,
3 tojás,
4 dl l tej,
20 dkg cukor,
3 dkg liszt,
3 csomag vaníliáscukor,
1 csomag réteslap,
2 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel a csokoládét a
tejben, a cukrokkal együtt. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókuszt, a morzsára
tört kekszet, kakaót és a lisztet, majd keverjük össze alaposan. A tojások
sárgáját keverjük a töltelékhez, a fehérjéből verjünk habot, majd a már kihűlt
masszába óvatosan forgassuk bele. Fektessünk le egy réteslapot, kenjük meg olvasztott
vajjal, tegyük rá a következő réteslapot, majd újra vaj és újra réteslap
következik. Töltsük meg a masszával (a végeit feltétlenül hajtsuk be). A
rétesek tetejét kenjük meg vajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc
alatt hirtelen süssük meg. Néhány percre nyissuk ki a sütő ajtaját - hogy
hamarabb lehűljön -, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és az ajtót visszahajtva,
még 10 percig süssük. Felvágás előtt legalább 15 percig pihentessük. A tetejére
szórjunk egy kevés vaníliás porcukrot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése