1805.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
1,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál cukor,
1 tojás,
6 dkg vaj,
1/2 citrom lereszelt héja,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
5 dkg vaj,
8 dkg kókuszreszelék,
5 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el az élesztőt egy kevés
langyos tejben 1 kiskanál cukorral, és várjuk meg amíg felhabzik. Adjuk hozzá a
liszthez a cukrot, a megolvasztott vajat, a maradék tejet, a tojást, a reszelt
citromhéjat és a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk rugalmas tésztává, majd
letakarva kelesszük a duplájára. A megkelt tésztát borítsuk gyúródeszkára, majd
nyújtsuk 1 cm vastag téglalappá. Kenjük meg az olvasztott vajjal, szórjuk meg a
cukorral és a kókuszreszelékkel. A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel. Az
így kapott tekercset hosszában vágjuk félbe, de az egyik oldalán kb. 2 centit hagyjunk
egyben. A két szárat egymás körül tekerjük meg úgy, hogy a vágott felülete
legyen mindig kifelé. A két végét hajtsuk a kalács alá, és tegyük sütőpapírral
bélelt tepsibe. Pihentessük 1/2 órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben
30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Ha
a teteje nagyon hamar elkezdene barnulni, akkor fedjük le egy darab alufóliával
úgy, hogy a fényes fele legyen alul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése