Ads 468x60px

Pages

Habos piskóta

1828.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
25 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 dkg kakaópor,
1,5 dkg mézeskalács fűszerkeverék,
1/2 dl napraforgó olaj,
a tetejére:
5 dl hab (lehetőleg növényi),
2 evőkanál kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el az egész tojásokat a cukorral, és a 1/2 vízben elkevert olajjal. Adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a fűszerkeveréket. Dolgozzuk össze alaposan. Tegyük sütőpapírral bélelt, olajozott tepsibe, és 200 fokon nagyjából 20 percig (tűpróbáig) süssük. Kenjük a kihűlt tésztára a nagyon keményre felvert habot és a tetejét szórjuk meg kakaóporral. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése