Ads 468x60px

Pages

Sajtos fonott kalács

1826.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
2 teáskanál só,
3 mokkáskanál cukor,
3 tojás,
1,5 evőkanál zsír,
3,5 dl tej,
3 evőkanál tejföl,
15 dkg reszelt sajt.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az élesztőt a lisztben, majd dolgozzuk bele a sót, a cukrot és a zsírt. Öntsük rá a langyos tejet, és 5 percig hagyjuk állni. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, tejfölt, reszelt sajtot, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Borítsuk lisztezett gyúródeszkára és sodorjuk olyan hosszúra, hogy 6 egyforma, kis cipót kapjunk belőle. Lisztezett deszkán, letakarva, 60 percet kelesszük. Miután megkelt, sodorjuk egyesével kukaccá és egy-egy kukacot, felétől kezdődően, jobbra és balra csavarjuk. Engedjük összepöndörödni és tegyük enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe. A többi tésztával ugyanígy járunk el. Ha már mind tepsiben van, 1 felvert tojással kenjük meg és reszelt sajttal, valamint egy kis mákkal szórjuk meg. Tegyük félre és hagyjuk 90 percig kelni. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 perc alatt süssük készre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése