1821.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
ízlés szerint só,
a krémhez:
2 tojás,
10 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál liszt,
10 dkg margarin.
1,5 dl tej,
1 pohár tejföl,
ízlés szerint só.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit,
majd pihentessük egy éjszakát a hűtőben. Másnap nyújtsuk a tésztát 1/2 centi
vastagságúra, és szaggassuk ki egy 3 centi átmérőjű szaggatóval. A korongokat kenjük
meg a felvert tojással, és süssük meg. A krém elkészítéséhez keverjük simára a
tojások sárgáját a liszttel és a tejjel, lassú tűzön állandó keverés mellett forraljuk
fel. Miután kihűlt, adjuk hozzá a margarint, a reszelt sajtot, kevés sót, és
annyi tejfölt, hogy ne legyen lágy a krém. Kenjük a krémet két korong közé úgy,
hogy a széleire is jusson, majd egyenként forgassuk meg a reszelt sajtban a
korongokat. A reszelt sajtot felhasználásig hűtsük le.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése