Ads 468x60px

Pages

Tejfölfelfújt

1825.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
2 pohár tejföl,
7 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
2 dkg étkezési keményítő,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a tejföllel, a lereszelt citromhéjjal, és a citrom kifacsart levével. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a porcukorral. Szitáljuk össze a keményítőt a liszttel, és a habbal együtt keverjük a tejfölös sárgájához.  Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg morzsával. Töltsük a masszát a tálba, és előmelegített sütőbe 180 fokon 30-35 percig süssük. Miután kivettük, rögtön hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése