Ads 468x60px

Pages

Habos pogácsa

1830.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
28 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 evőkanál porcukor,
3 tojássárgája,
a habhoz és a töltelékhez:
30 dkg porcukor,
1 kiskanál ecet,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a porcukorral és a tojássárgákkal, majd tegyük 1 órára hűtőbe. Nyújtsuk ki a tésztát, majd kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük a pogácsákat papírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot, és verjük szép fényesre, majd tegyük bele az ecetet. Rakjunk a habból kis halmokat a pogácsákra, majd előmelegített sütőben süssük meg. A kihűlt habos korongokat ízlés szerint választott lekvárral ragasszuk össze.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése