Ads 468x60px

Pages

Mazsolás pite

1834.
HOZZÁVALÓK:
22 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
1 kiskanál fahéj,
1 kiskanál szegfűszeg,
2 tojás,
2 dl joghurt,
1 narancs,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált mandula,
1 dl olaj,
10 dkg mazsola,
a díszítéshez:
10 dkg szeletelt mandula,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, a joghurtot, a frissen kifacsart narancslevet, a vaníliáscukrot, a darált mandulát, az olajat, és a mazsolát. Dolgozzuk ki alaposan a tésztát, majd öntsük egy kivajazott, kilisztezett formába. A tetejét díszítsük szeletelt mandulával, és 160 fokon kb. 35 perc alatt süssük meg. Porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése