1829.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg kalács,
1 l tej,
2 csomag vaníliáscukor,
3 evőkanál cukor,
10 evőkanál lekvár,
csipetnyi só,
5 dkg étcsokoládé,
margarin,
zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tejben a tojások
sárgáját, a vaníliáscukrot, és a cukor harmadát. Kis lángon, állandó kevergetés
közben forraljuk fel, majd miután felforrt, vegyük le a tűzhelyről és tegyük
félre. A felszeletelt kalácsokat egyenként áztassuk meg a tejben, és rakjunk
belőlük egy réteget a margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba.
Ezután kenjük meg vastagon ízlés szerint választott gyümölcslekvárral, majd
rétegezzünk rá ismét egy sor kalácsot. Addig ismételjük a folyamatot, ameddig
elfogynak a hozzávalók. A befejező réteg a lekvár legyen. Verjük a tojásfehérjét
kemény habbá, egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral. Öntsük a tojáshabot a
rakott kalácsra, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Közepes lángon süssük a
hab aranybarnává válásáig. Tálalás előtt hintsük meg a lereszelt
étcsokoládéval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése