Ads 468x60px

Pages

Rumos linzer

1836.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
tej,
a töltelékhez:
20 dkg porcukor,
2 dkg kakaópor,
1 dl rum,
15 dkg darált dió,
baracklekvár,
1 tábla tortabevonó.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojások sárgájával és annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Süssünk belőle 3 lapot. Az egyik lapot törjük össze, és adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, a rumot, a darált diót, valamint annyi tejet, amivel pépesre tudjuk keverni. Kenjük meg az egyik lapot baracklekvárral, erre terítsük a pépes tölteléket, és borítsuk rá a másik, szintén lekvárral megkent lapot. A tetejét vonjuk be csokimázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése