Ads 468x60px

Pages

Vaníliás kalács aszalt gyümölcsös mascarpone-krémmel

1843.
Segal Viktor receptje
HOZZÁVALÓK:
a kalácshoz:
1,7 dl langyos tej,
1,5 dkg friss élesztő,
2 tojássárgája,
4 dkg puha vaj,
28 dkg liszt,
4 dkg porcukor,
1 vaníliarúd,
1/2 teáskanál só,
a krémhez:
15 dkg mascarpone,
1 dl tejszín,
1/2 vaníliarúd kikapart magja,
1 evőkanál porcukor,
5-5 dkg aszalt meggy és sárgabarack apróra vágva ehető virágok (többek között zsálya, rózsa).

ELKÉSZÍTÉS:
A kalácshoz az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, és mintegy 30 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. Egy tálban elkeverjük a tojássárgájákat, a vajat, a lisztet, a porcukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magját, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg fényes lesz és elválik az edény falától (kb. 10-15 perc). A kész tésztát hosszúkás kenyérformába töltjük, meleg helyre tesszük, és 45 percig kelesztjük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd a kalácsot 15-20 percig sütjük.
A mascarponét simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot. A tejszínt elektromos habverővel keményre felverjük és óvatosan összeforgatjuk a mascarponéval, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. A kétujjnyi vastag kalácsszeleteket vastagon megkenjük a mascarpone-krémmel, és megszórjuk az ehető virágokkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése