Ads 468x60px

Pages

Vaníliás mignon

1842.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 dkg liszt,
3 dkg kukoricakeményítő,
3 tojás,
8 dkg porcukor,
1 csipetnyi só,
a töltelékhez:
2,5 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojássárgája,
2 dkg kukoricakeményítő,
15 dkg vaj,
a bevonathoz:
20 dkg vaníliás porcukor,


ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a töltelékhez a tej felét, a vaníliáscukor felével, majd tegyük félre. Keverjük habosra a két tojás sárgáját, majd adjuk hozzá a maradék tejet és a maradék vaníliás cukrot, valamint a kukoricakeményítőt. Az előbb félretett, már felforralt cukros tejet tegyük vissza a tűzhelyre és kis lángon kezdjük újból melegíteni. Adjuk hozzá a hideg tojásos krémet, majd amikor sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről és hűtsük szobahőmérsékletűre. Miután lehűlt apránként keverjük hozzá a vajat, majd tegyük hűtőbe.
Keverjük el a lisztet a keményítővel. Verjük a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá, majd folytonos keverés közben adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele óvatosan a tojások sárgáját, és végül forgassuk bele a megszitált lisztet. terítsük szét a tésztát egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt, 175 fokra előmelegített tepsiben, és 8-10 perc alatt süssük világosra. Hagyjuk a piskótát kihűlni, majd a szélei levágását követően, vágjuk három nagyjából 8 centis csíkra. Az első lapot rakjuk tálcára, kenjük meg a töltelékkel és illesszük rá a második lapunkat. Erre kenjük rá a megmaradt tölteléket és a harmadik lappal fedjük le. A tetejét sütőpapírral bevonva tálcát teszünk rá, amelyet kissé rányomunk a tésztára. Így kerül be a hűtőbe minimum két óra hosszára. Ezután vágjuk 4×4 centis kockákra. A mázhoz keverjük ki a porcukrot hat evőkanál vízzel. A kapott mázzal vonjuk be a kockákat.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése