Ads 468x60px

Pages

Vaníliás piskóta

1840.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel kemény habnak a tojásfehérjéket. Keverjük fehéredésig a tojássárgákat a cukorral és a vaníliáscukorral. Ha szükséges adhatunk hozzá egy kevés vizet. Amikor kb. a kétszeresére nő, adjuk hozzá a sütőport, 3 evőkanál forró vizet, és a liszt felét. Keverjük jól össze, és amikor már sima, adjunk hozzá még 3 kanál vizet és a maradék lisztet. Kavarjuk simára, majd gyorsan keverjünk bele egy kis kanál habot, ami után kis adagokban fakanállal, óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a többit is. Öntsük kivajazott, kilisztezett formába és 150 fokon süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése