1855.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
50 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás,
4 evőkanál méz,
4 dl tejszín,
25 dkg bevonó csoki.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a margarin felét
a cukorral, a liszttel, és a tojással, majd gyúrjuk sima tésztává. Tegyük letakarva
30 percre hűtőbe. Kikent, kilisztezett tepsibe nyújtjuk és előmelegített
sütőben, 175 fokon 20 percig süssük. A maradék margarint a mézzel és a tejszínnel
forraljuk fel, és folyamatos kevergetés közben 10 percig főzzük addig, amíg
sűrű masszává össze nem áll. Simítsuk a karamellt a már kihűlt tésztára és 30
percre tegyük hűvös helyre. Olvasszuk fel a csokoládét, és rövid hűlés után kenjük
a karamellmasszára. Megszáradást követően vágjuk tetszőleges formákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése