Ads 468x60px

Pages

Karamellás aprósütemény

1855.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
50 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás,
4 evőkanál méz,
4 dl tejszín,
25 dkg bevonó csoki.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a margarin felét a cukorral, a liszttel, és a tojással, majd gyúrjuk sima tésztává. Tegyük letakarva 30 percre hűtőbe. Kikent, kilisztezett tepsibe nyújtjuk és előmelegített sütőben, 175 fokon 20 percig süssük. A maradék margarint a mézzel és a tejszínnel forraljuk fel, és folyamatos kevergetés közben 10 percig főzzük addig, amíg sűrű masszává össze nem áll. Simítsuk a karamellt a már kihűlt tésztára és 30 percre tegyük hűvös helyre. Olvasszuk fel a csokoládét, és rövid hűlés után kenjük a karamellmasszára. Megszáradást követően vágjuk tetszőleges formákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése