Ads 468x60px

Pages

Karamellás csiga

1856.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dl tej,
1 tojássárgája,
1,5 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
a töltelékhez:
10 dkg cukrozott, sűrített tej,
2 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a lisztet egy nagy tálba, és közepébe készített mélyedésbe tegyünk 1 kiskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és öntsünk rá 1 dl langyos tejet. Ezután a maradék cukorral, tejjel és a tojássárgájával gyúrjuk lágy tésztává. Amikor a tészta összeállt, dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat is. Langyos helyen letakarva, kelesszük a duplájára. Miután megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. A töltelék elkészítéséhez öntsük hozzá a felolvasztott vajhoz a tejet, és közepes lángon addig forraljuk, amíg sűrű és világos barna nem lesz. A karamellt még melegen gyorsan simítsuk rá a tészta egyik felére, még mielőtt megdermed. Hajtsuk rá a tészta másik felét, és egy kicsit sodorjuk át. Vágjunk belőle 2 centis csíkokat, melyeket a két végénél fogva csavarjunk meg. Az így kapott csavart rudakat tekerjük csiga formába, majd pihentessük 15 percig. Kenjük meg tojássárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük szép barnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése