Ads 468x60px

Pages

Karamellás diós kifli

1849.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
a krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a margarint a liszttel, a porcukorral, és a darált dióval. Öntsük a masszát kifli sütőformákba, és előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára. Karamellizáljuk a cukrot, és öntsük föl 1 dl vízzel. Készítsünk belőle sűrű szirupot, majd adjuk a margarinhoz, és kavarjuk habosra. Töltsük meg a kifliket a krémmel. Porcukorral meghintve, 1 nap pihentetést követően kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése