Ads 468x60px

Pages

Karamellás mignon

1857.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
10 dkg margarin,
1 citrom,
a töltelékhez:
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
a mázhoz:
12 dkg vaj,
1 dl tejszín,
1 bögre barnacukor,
2 bögre cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk piskótát a lisztből, cukorból, margarinból, a 6 tojással és a citrom lereszelt héjával. Miután megsült pihentessük a tésztát kb. egy negyedórát, majd a kihűlést követően körben és lapjában is vágjuk ketté. A krém elkészítéséhez keverjük habosra a margarint a cukorral, majd vegyük ki a harmadrészét, és abba keverjük bele a kakaóport. A félbevágott piskótalap kétharmadát kenjük meg fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd helyezzük rá a másik piskótalapot. Vágjuk 3x3-as kockákra. A mázhoz kikeverjük a porcukrot 6 kanál vízzel, és az ételszínezékkel. A kapott mázzal bevonjuk a felkockázott sütit. Pihentetjük amíg a máz megszilárdul. A mázhoz egy közepes méretű serpenyőben, közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a tejszínt és a barnacukrot, majd a tűzről levéve keverjük teljesen simára. Ha elérte a megfelelő állagot, akkor kevergetés mellett tegyük vissza a tűzre, majd hagyjuk felforrni, azután ismét vegyük le a tűzről. Kicsit hűtsük le, majd adjuk hozzá a kristály- és a vaníliás cukrot is. Folyamatos kevergetéssel dolgozzuk szép simára, amit kenjünk rá a kockákra.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése