1853.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
17,5 dkg + 1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
30 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
3/4 dl tej,
12,5 dkg vajkaramella,
3 teáskanál instant kávépor,
1 evőkanál kakaópor,
1,5 dkg szeletelt mandula,
5 dkg étcsokoládé,
5 dkg tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a
cukorral, a sóval, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével,
majd a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá. A
tésztát felezzük el, és tegyük külön edénybe. Az egyik feléhez keverjük hozzá az
1 evőkanál vízben feloldott instant kávét és a kakaóport. Az apróra vágott puha
karamella cukorkákat keverjük a tészta másik feléhez. Öntsük a kakaós tésztát
kivajazott, kilisztezett kuglófformákba. Simítsuk el egyenletesen. Ezután
öntsük formába a karamellás tésztát is. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe
és süssük körülbelül 45 percig (tűpróbáig). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Karamellizáljunk 1 evőkanál
cukrot, majd adjuk hozzá a szeletelt mandulát. Az így keletkezett masszát
kenjük el sütőpapíron és hagyjuk kihűlni. Melegítsük fel a tejszínt, majd a
tűzről levéve szórjuk bele a kis darabokra tört étcsokoládét. Várjuk meg, amíg
a csokoládé teljesen elolvad, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínben
megolvasztott csokoládét kenjük a sütemény tetejére, majd szórjuk rá a kis
darabokra tört mandulás karamellát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése