1869.
HOZZÁVALÓK:
25 darab babapiskóta,
1/2 l tej,
5 dkg cukor,
1/2 dl rum,
10 dkg mazsola vagy cukrozott
gyümölcs,
3 dl tejszín,
a krémhez:
1/2 l tej,
2 tojássárgája,
1 evőkanál liszt,
2 dkg kakaópor,
1/4 rúd vanília,
10 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet a cukorral,
majd adjuk hozzá a rumot és egyenként mártogassuk bele a piskótákat. Rakjunk
egy sor piskótát egy lapos tálra. A krém elkészítéséhez a tojássárgáját keverjük
el a cukorral, a liszttel, és a tejjel, tegyük bele a vaníliát, és kis lángon
vagy gőz fölött, állandóan keverve, főzzük sűrű krémmé. Vegyük ketté a krémet és
az egyik felébe tegyük a kakaót. Kenjük rá a krém egyik felét a kirakott piskótára,
és erre rakjunk még egy sor piskótát. Most kenjük rá a kakaós krémet, és a
tetejét rakjuk ki a maradék piskótával. Mindkét krémrétegre hintsünk mazsolát vagy
cukrozott gyümölcsöt. Az így nyert tortaformát díszítsük cukrozott, kemény
tejszínhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése