1867.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg vaníliás krémpor,
2,5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 evőkanál mandulalikőr,
1 evőkanál kávélikőr,
1 szimpla kávé hidegen,
20 dkg tejszínhab,
1 db kis, kerek, vékony
piskótalap.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk a tejből, a cukorból és a
vaníliás krémporból a szokásos módon pudingot, majd öntsük két keverőtálba.
Miután kihűlt, az egyikbe keverjük a mandulalikőrt, a másikhoz rakjuk a szimpla
kávét és a kávélikőrt. A tejszínhabból egy keveset tegyünk félre a desszert
díszítésére. A megmaradt habot egyenlő arányban keverjük bele a mandulás és a
kávés krémbe. Helyezzük a kerek tortaforma aljába a piskótalapot, a közepén
kerek mélyedést hagyva kenjük rá a mandulás krémet. 12 órára tegyük hűtőbe. Ha
megdermedt, a kávékrémet egyenletesen kenjük rá. Ismét hűtsük le. Szeletelés
után a megmaradt tejszínhabbal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése