Ads 468x60px

Pages

Kráfli

1865.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg háj,
70 dkg liszt,
3 evőkanál 20 %-os ecet,
2 tojássárgája,
kevés só,
5 dkg cukor,
a töltelékhez:
lekvár, vagy darált dió, vagy mák.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a ledarált hájat 25 dkg liszttel, és az ecettel. Formáljuk kockává, és tegyük félre. Gyúrjuk a maradék lisztet a tojássárgákkal, kevés sóval, a cukorral, és a szükséges mennyiségű langyos vízzel rétestészta keménységűre, majd pihentessük negyed órán át. Nyújtsuk ki az összegyúrt hájat, tegyük a közepébe a tésztát, és együtt nyújtsuk tovább 1,5 centi vastagságúra. Ezután hajtogassuk alulról felfelé, felülről lefelé, jobbról balra és balról jobbra. Ezt az eljárást még kétszer ismételjük meg. A harmadik nyújtásnál nyújtsuk 1/2 cm vastagságúra, forró késsel vágjuk kockákra, a közepébe tegyük az ízlés szerint választott tölteléket. Forró sütőben süssük meg. Még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése