Ads 468x60px

Pages

Lekváros kuglóf

1861.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
3 evőkanál cukor,
2 dl tej,
5 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
30 dkg lekvár,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kovászt az élesztőből, a tejből és a cukorból, majd 5-10 percig hagyjuk felfutni. Adjuk az élesztőt és a tojást a sóval elkevert liszthez, és gyúrjuk tésztává. Dolgozzuk bele az olvasztott margarint is. Langyos helyen 20-25 perc alatt kelesszük meg, majd lisztezett deszkára borítva nyújtsuk 30×20 cm-es téglalappá. Kenjük meg az ízlés szerint választott lekvárral, és tekerjük fel. Fogjuk körbe vele a kuglófforma közepét, szurkáljuk meg, langyos helyen kelesszük meg alaposan, és 170 fokos sütőben kb. 1 óráig süssük. Ha a színe túl sötét lenne, de még nem sült át a tésztánk, akkor 155 °C-on süssük tovább. Hagyjuk a formában kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése