Ads 468x60px

Pages

Malakoff torta

1872.
HOZZÁVALÓK:
29 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
4 tojás,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
6 dkg kakaó,
2 evőkanál rum,
babapiskóta,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk habosra 22 dkg vajat a porcukorral, és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. Készítsünk a maradék vajból a liszttel és a tejjel Besamel-mártást, melyet kihűtve, lassan adagolva keverjünk hozzá a kikevert vajhoz. Ezután adjuk hozzá a kakaót, a rumot, és a tojások keményre vert habját. Mártogassuk a babapiskótákat egy pillanatra vaníliás-cukros tejbe, és egy tortaformát béleljünk ki velük körben. Kenjük a krémet a piskótákra, majd takarjuk le a többi piskótával. Tegyük hűtőbe egy napra, majd a hűtőből kivéve díszítsük tejszínhabbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése