1872.
HOZZÁVALÓK:
29 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
4 tojás,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
6 dkg kakaó,
2 evőkanál rum,
babapiskóta,
tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk habosra 22 dkg vajat a
porcukorral, és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. Készítsünk a maradék
vajból a liszttel és a tejjel Besamel-mártást, melyet kihűtve, lassan adagolva
keverjünk hozzá a kikevert vajhoz. Ezután adjuk hozzá a kakaót, a rumot, és a
tojások keményre vert habját. Mártogassuk a babapiskótákat egy pillanatra vaníliás-cukros
tejbe, és egy tortaformát béleljünk ki velük körben. Kenjük a krémet a
piskótákra, majd takarjuk le a többi piskótával. Tegyük hűtőbe egy napra, majd
a hűtőből kivéve díszítsük tejszínhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése