Ads 468x60px

Pages

Cukorszalámi

1875.
HOZZÁVALÓK:
32 dkg mandula,
21 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
2 tojásfehérje,
kakaó, vagy porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk össze 25 deka finomra őrölt héjas mandulát, a cukorral, a liszttel a vaníliáscukorral és a citrom levével, majd adjuk hozzá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Ezután még dolgozzunk hozzá 7 deka apró kockára vagdalt hámozott mandulát. Formáljunk belőle vastag rudat, melyet kevés kakaóval kevert porcukorral szórjunk be. Pár napra hagyjuk szabad levegőn száradni, vagy egész langyos sütőben már pár óra alatt kiszáríthatjuk. Csak száradás után szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése