1875.
HOZZÁVALÓK:
32 dkg mandula,
21 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
2 tojásfehérje,
kakaó, vagy porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk össze 25 deka finomra
őrölt héjas mandulát, a cukorral, a liszttel a vaníliáscukorral és a citrom
levével, majd adjuk hozzá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Ezután még dolgozzunk
hozzá 7 deka apró kockára vagdalt hámozott mandulát. Formáljunk belőle vastag
rudat, melyet kevés kakaóval kevert porcukorral szórjunk be. Pár napra hagyjuk szabad
levegőn száradni, vagy egész langyos sütőben már pár óra alatt kiszáríthatjuk. Csak
száradás után szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése