1884.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg rétesliszt,
15 dkg margarin,
1 dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal
és az élesztővel. Keverjük bele a cukrot, a sót, a citromhéjat, a tojásokat, és
adjunk hozzá annyi rumot, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki, és
vágjuk háromszögletű darabokra. Szilvalekvárral vagy mákkal töltsük meg, hajtsuk
félbe, nyomkodjuk le a széleit, és tojással kenve kikent lisztezett tepsiben
süssük pirosra. Készíthetjük úgy is, hogy nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk,
a tölteléket középre rakjuk és három oldalról felhajtva középen összenyomjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése