1881.
HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál vaj,
10 dkg liszt,
4 tojás,
5 dkg cukor,
4-6 evőkanál citromlé,
2 kiskanál reszelt citromhéj,
1 dl száraz fehérbor,
2,5 dl szőlőszem.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a vajat liszttel,
és adjunk hozzá 2 evőkanál hideg vizet. Nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy
kb. 25 cm-es kerek formát. Forró sütőben 20 percig süssük, míg aranysárga lesz.
Forró víz felett egy tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot, a
citromlevét és lereszelt héját, és a fehérbort. Állandóan kevergetés közben
sűrítsük be. Adjuk hozzá a tojásfehérjék habját. Öntsük az egészet a tésztára,
és 15-20 percig süssük, míg teteje meg nem pirul. Kihűlés után díszítsük szőlőszemekkel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése