Ads 468x60px

Pages

Pettyes diótorta

1878.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg porcukor,
2 tojás,
5 evőkanál hideg viz,
5 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált dió,
rum,
a díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral és 5 evőkanál hideg vízzel, adjuk hozzá a darált diót, a lisztet, a sütőport és a habbá vert tojásfehérjét. Süssük meg a tésztát egy kiolajozott, lisztezett, közepes méretű kerek, tortaformában, majd rácsra borítva hűtsük ki. A krémhez a tejben a lisztet keverjük csomómentesre, főzzük fel, majd hűtsük ki. Közben a vajat a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a darált diót, a vaníliáscukrot, a rumot, végül pedig a kihűlt főzött krémet. A kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, kenjük rá a krémet, és simítsuk el. Olvasszuk meg a csokoládét vízfürdőn, és amikor már nem nagyon forró, de még meleg és képlékeny, csepegtessük rá a torta tetejére. Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy a krém megdermedjen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése