Ads 468x60px

Pages

Datolya pestomártással

1893.
HOZZÁVALÓK:
2 csomó friss bazsalikom,
2-3 fokhagymagerezd,
50 fenyőmandula,
7,5 dkg őrölt mandula,
4 dkg reszelt pecorino (juhtejből készült olasz keménysajt),
4 dkg reszelt parmezán,
150 ml olívaolaj,
só, fekete bors,
25 dkg mascarpone sajt,
24 datolya,
12 hámozott mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a bazsalikomot, töröljük szárazra, és óvatosan szedjük le a leveleit. Keverjük össze a fokhagymát a bazsalikomlevelekkel, a fenyőmandulával, a mandulával, a pecorinóval és a parmezán sajttal, majd az olívaolajjal együtt mixerben pürésítsük. Ízesítsük sóval és borssal, ízlés szerint. Nyomkodjuk szét a mascarponét, és keverjük össze a pestoval. Magozzuk ki a datolyákat, és mindegyikbe rakjunk egy hosszában megfelezett mandulát. A ráöntött krémmel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése