1892.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg liszt,
5 tojás,
7 dkg vaj,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
25 dkg málna,
4 dl tejszín,
25 dkg túró,
25 dkg Mascarpone,
7 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dl tojáslikőr,
5 lap fehér zselatin,
1 evőkanál porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel 2,5 dl vízben a
vajat a sóval. Adjuk hozzá a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a
tészta az edény falától el nem válik. Ha langyosra hűlt, egyenként keverjük bele
a tojásokat is. Töltsük nyomózsákba, és nyomjunk sütőpapírral kibélelt tepsire,
kissé hézagos spirál alakban két, 22 cm átmérőjű kört. Előmelegített sütőben,
200 fokon 20 percig süssük. Keverjük ki a túrót a Mascarponéval, majd adjuk hozzá
a cukrot és a vaníliáscukrot. Oldjunk fel 3 lap zselatint, és keverjük a krémbe.
Végül adjuk hozzá a málnát is. Kenjük a málnás krémet az egyik tésztalapra, és tegyük
hűvös helyre. Verjük habbá a tejszínt, majd keverjük bele a félretett,
feloldott zselatint és a tojáslikőrt. A likőrös habot simítsuk a krémre, és fedjük
be a másik tortalappal. Porcukorral meghintve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése