Ads 468x60px

Pages

Mentolkrémes piskótatorta

1899.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tejszín,
40 dkg mentolos krémmel töltött csokoládélapocska, vagy táblás csokoládé,
20 dkg vaj,
18 dkg cukor,
4 tojás,
1 citrom,
20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsünk fel 2 dl tejszínt és olvasszunk meg benne 20 dkg mentolos csokoládélapot. Lefedve egy éjszakára tegyük hűtőbe. Keverjük krémesre a vajat 10 dkg cukorral. 2 tojást válasszunk. A másik kettőt és a sárgákat keverjük egyenként a vajas krémhez. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és levét. Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és óvatosan fordítsuk a masszába. Szitáljuk rá a sütőporos lisztet, dolgozzuk össze és egy kb. 26 cm-es átmérőjű kerek formában 175 fokosra előmelegített sütőben süssük meg. Miután kihűlt vágjuk két lapra. A hideg mentolos tejszínt robotgéppel verjük habosra és kenjük meg vele az egyik lapot. Sakktáblaszerűen elrendezve nyomkodjunk bele 10 dkg mentolos csokilapocskát, majd borítsuk be a másik lappal. 3-4 órára tegyük hűtőbe. A maradék tejszínt verjük kemény habbá. Az egyik felével kenjük be a tortát, a másikat a díszítésre használjuk fel. Tetejét és oldalát a maradék csokilapokkal és mentalevelekkel díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése