1899.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tejszín,
40 dkg mentolos krémmel töltött
csokoládélapocska, vagy táblás csokoládé,
20 dkg vaj,
18 dkg cukor,
4 tojás,
1 citrom,
20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsünk fel 2 dl tejszínt és olvasszunk
meg benne 20 dkg mentolos csokoládélapot. Lefedve egy éjszakára tegyük hűtőbe. Keverjük
krémesre a vajat 10 dkg cukorral. 2 tojást válasszunk. A másik kettőt és a
sárgákat keverjük egyenként a vajas krémhez. Adjuk hozzá a citrom lereszelt
héját és levét. Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és óvatosan fordítsuk
a masszába. Szitáljuk rá a sütőporos lisztet, dolgozzuk össze és egy kb. 26
cm-es átmérőjű kerek formában 175 fokosra előmelegített sütőben süssük meg.
Miután kihűlt vágjuk két lapra. A hideg mentolos tejszínt robotgéppel verjük habosra
és kenjük meg vele az egyik lapot. Sakktáblaszerűen elrendezve nyomkodjunk bele
10 dkg mentolos csokilapocskát, majd borítsuk be a másik lappal. 3-4 órára tegyük
hűtőbe. A maradék tejszínt verjük kemény habbá. Az egyik felével kenjük be a
tortát, a másikat a díszítésre használjuk fel. Tetejét és oldalát a maradék
csokilapokkal és mentalevelekkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése