Ads 468x60px

Pages

Miskolci almás

1889.
HOZZÁVALÓK:
6 apró alma,
3 dkg vaj,
5 evőkanál cukor,
6 szem meggy,
3 dkg mazsola,
kevés dió,
6 mokkás kanál rum,
3 tojás.
3 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kenjünk ki egy 20 centi átmérőjű lábast vajjal, és szórjuk be a cukorral. Hámozzuk meg az almákat és a közepüket vájjuk ki. Tegyük őket a kikent lábosba, a kivájt magház helyére helyezzünk 1-1 szem meggyet, majd diót, mazsolát, végül egy kis kanál rumot. Ezután a lábast tűzhelyre tesszük, s amikor a cukor karamellizálódni kezd, zárjuk le a tüzet és öntsünk az almákra 3 tojásból készült piskótát. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon 40 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése