Ads 468x60px

Pages

Sakk-matt szelet

1894.
HOZZÁVALÓK:
sárga tészta:
16 dkg margarin,
16 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
3 tojás,
12 dkg liszt,
késhegynyi sütőpor,
barna tészta:
16 dkg margarin,
16 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
10 dkg liszt,
2 dkg kakaópor,
a töltelékhez:
30 dkg baracklekvár,
a csokoládémázhoz:
20 dkg porcukor,
4 evőkanál kakaópor,
6 dkg margarin,
3 evőkanálnyi forró víz.
.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliáscukrot és a lereszelt citromhéjat. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, keverjük bele a masszába. Simítsuk bele egyenletesen egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.. Amíg sül, keverjük ki a barna tésztát hasonlóan a sárgához, de adjuk hozzá a kakaóport is. Ugyanúgy süssük ki. Miután kihűlt, hosszában vágjuk ketté, majd kenjük meg a lapokat lekvárral és ragasszuk össze: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét sárga stb. Az így kapott sütemény tetejére fektessünk egy nagyobb vágódeszkát és egy kb. fél kilós nehezéket és így hagyjuk legalább egy órán át. A nehezéket levéve vágjuk kb. 1,5 centi széles szeletekre. Ezeket váltakozva ragasszuk egymásra a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat vonjuk be a langyosra melegített csokimázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése