Ads 468x60px

Pages

Zöldparadicsom lekvár

1888.
HOZZÁVALÓK:
kemény zöldparadicsom,
kilogrammonként 40-50 dkg kristálycukor,
1 dkg cukorral összedarált fűszerfélék (szegfűbors, szegfűszeg, fahéj),
reszelt gyömbér vagy citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a megmosott paradicsomot annyi vízzel, amennyi ellepi, de arra ügyeljünk, hogy ne repedjenek szét. A vizet öntsük le, a zöldséget passzírozzuk át. Forraljuk lassú tűzön, és amikor sűrűsödik, adjuk hozzá a cukrot. Állandó kevergetés közben főzzük sűrűre. Az utolsó negyedórában adjuk hozzá a fűszereket. Töltsük csavaros üvegekbe, a tetejét vastagon szórjuk meg kristálycukorral, és fedjük le. Egy napig tartsuk száraz gőzben.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése