1888.
HOZZÁVALÓK:
kemény zöldparadicsom,
kilogrammonként 40-50 dkg
kristálycukor,
1 dkg cukorral összedarált
fűszerfélék (szegfűbors, szegfűszeg, fahéj),
reszelt gyömbér vagy citromhéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a megmosott
paradicsomot annyi vízzel, amennyi ellepi, de arra ügyeljünk, hogy ne repedjenek
szét. A vizet öntsük le, a zöldséget passzírozzuk át. Forraljuk lassú tűzön, és
amikor sűrűsödik, adjuk hozzá a cukrot. Állandó kevergetés közben főzzük sűrűre.
Az utolsó negyedórában adjuk hozzá a fűszereket. Töltsük csavaros üvegekbe, a
tetejét vastagon szórjuk meg kristálycukorral, és fedjük le. Egy napig tartsuk száraz
gőzben.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése